Doppler in de verloskunde

Doppler in de verloskunde

Nagenoeg alle eerstelijns echoapparaten hebben tegenwoordig kleurendoppler en pulsed wave doppler. Dat betekent dat een dopplersnelheidsmeting (PI) van de arteria umbilicalis door de eerstelijns echoscopisten uitgevoerd zou kunnen worden.
Maar willen we dat ook?
Hoe sta jij als verloskundige in het beleid rondom het doppleronderzoek? Misschien heb je daar nooit zo over nagedacht? Of misschien voer je zelf het doppleronderzoek uit en bepaal je zelf beleid? In deze MIO  staan we stil bij je handelen en waarom je zo handelt. En wat je zou willen en hoe je dat zou kunnen bereiken.

Samen met collega’s ga je tijdens deze MIO op een methodische wijze dit thema verdiepen.

Inschrijven? Klik de MIO aan met de datums die jou goed uitkomen. Deelname aan een MIO betekent wel aanwezigheid bij alle sessies én dat je tijdens een sessie (telefonisch) niet gestoord kan worden.

Accreditatie is toegekend door de KNOV voor categorie C in het kwaliteitsregister (MIO-punten). Deze wordt door LEV-scholing na afronding van de MIO bijgeschreven.

Aanbeveling voorbereiding
Om voldoende achtergrond te hebben over wat doppler is en hoe te interpreteren raden we je aan om onderstaande e-learning te doen.
https://lev-scholing.nl/courses/doppler-goed-beleid-maken/